Haven TaalTrip

Tijdens Port Rangers: Haven TaalTrip bezoeken leerlingen uit groep 6 of 7 de Rotterdamse haven, waar ze lastige woorden in een context zien ( zoals: 'containerschip' of 'grondstof'). Haven Taaltrip vergroot de woordenschat van de leerling met haven gerelateerde begrippen en zorgt voor bredere kennis van de wereld. 

Info voor scholen
Tijdens de Haven Taaltrip bezoeken leerlingen met hun klas het Educatief Informatie Centrum Mainport, waar ze op een actieve manier de haven gerelateerde woorden in het echt zoeken, zien en ervaren. Tijdens de trip krijgen deze woorden betekenis en gaan ze leven voor de leerlingen. Dit gebeurt met behulp van Haven Taalgidsen: mensen uit het bedrijfsleven die vrijwillig een groepje leerlingen wegwijs maakt met de haven gerelateerde begrippen.

Terug in de klas gaan de leerlingen verder aan de slag met het thema 'haven'. Voor deze lessen heeft JINC lesmateriaal ontwikkeld. Per jaar kunnen scholen met één leerjaar of combinatieklas meedoen.

Lesmateriaal, bezoek aan het EIC en het busvervoer is voor deelnemende scholen kosteloos.

Overdracht Haven TaalTrip lespakket van JINC naar EIC
EIC en JINC hebben de afgelopen 5 jaar samengewerkt in het havenprogramma Port Rangers. JINC met het lespakket Haven TaalTrip en EIC met Steurtocht door de haven. Per 1 januari 2019 draagt JINC de uitvoering van Haven TaalTrip over aan het EIC. Binnen het Port Rangers programma gaat dit lespakket verder onder de nieuwe naam Haven Taaltocht. Wanneer u in 2019 aan de slag gaat met het lespakket Haven Taaltocht wordt u uitgebreid geïnformeerd. 

Meer weten of meedoen? klik hier

 Tekening leerling CBS Beatrix

Klik hier voor: Docentenhandleiding Haven Taaltrip
Klik hier voor: Beschrijving gidsen Haven Taaltrip

Klik hier voor: Kijkopdracht Haven TaalTrip
Klik hier  voor: Digitale woordmuur
Klik hier voor: Werkboekje met werkbladen
Klik hier voor: Woorden, omschrijving en afbeeldingen Haven Taaltrip