Prijsuitreiking Port Rangers Award 2016

02-09-2016

Zes groepen van Rotterdamse basisscholen ontvangen op de 1ste dag van de Wereldhavendagen de Port Rangers prijs op het EIC Mainport in het hartje van het Rotterdamse havengebied. Dit jaar staat de feestelijke prijsuitreiking in het teken van Wetenschap en Techniek.

Jaarlijks nemen ca. 5.000 leerlingen uit Rotterdam e.o. mee aan het havenprogramma voor de basisschool. Veel groepen doen mee aan de Port Rangers wedstrijd door een werkstuk waar zij op school hard aan gewerkt hebben op te sturen. Niet alleen krijgen de leerlingen een Port Rangers certificaat, maar zij maken ook kans om genomineerd te worden als Port Rangers van het jaar.

Award 2016.3

Dit jaar zijn de genomineerde scholen: Arentschool, CBS Beatrix en CBS Mozaïek voor de Haven Taaltrip. Zij hebben als eindwerkstuk een verslag met mooie tekeningen gemaakt. Voor de Steurtocht door de haven zijn de genomineerde scholen: OBS ’t Prisma, St. Michaëlschool en COS de Wereld. Deze scholen maken een eindopdracht naar eigen keuze of uit het lesmateriaal. Zo maakte de leerlingen uit groep 6 van OBS ’t Prisma – locatie Sara Burgerhartweg – een heuse Havenkrant, de Sint Michaelschool bouwde de hele Rotterdamse haven na tijdens het haven onderwijsplein en COS de Wereld heeft gemakshalve maar alle extra opdrachten gemaakt en is aan de slag gegaan met het bouwen van kademuren op het schoolplein.

Eervolle vermeldingen 2016 zijn er voor de Albert Schweitzerschool en OBS de Blijvliet. De jury heeft het ook dit jaar weer heel moeilijke keuze moeten maken, want er zijn heel veel slimme, mooie en goede eindopdrachten binnengekomen.