Port Rangers Schooljaar van start met Award!

07-10-2019

Rotterdamse basisschoolleerlingen vallen in de havenprijzen tijdens Port Rangers Award 2019

2019.09 EIC Port Rangers Foto bij platte tekst 6

Basisschoolleerlingen uit groep 6 en 7 ontdekken via het lesprogramma Port Rangers de Rotterdamse haven. Ter afsluiting maken de kinderen een werkstuk waarmee zij deelnemen aan de Port Rangers Award. Traditioneel worden de winnende scholen tijdens de eerste dag van de Wereldhavendagen uitgenodigd voor de prijsuitreiking. Dit jaar was het de eer aan Jong Haventalent 2019 Koen Jellema om de winnaars in het zonnetje te zetten. Uit zijn handen ontvingen zij hun welverdiende Port Rangers Award 2019 beker.

Kinderen uit groep 6/7 hebben op school hard gewerkt aan het havenprogramma Port Rangers. Zo leerden zij welke beroepen zij later in de haven kunnen beoefenen en lastige havenwoorden zoals container, distributie en aardolie. Als afsluiting van het programma maken zij een eindwerkstuk. Uit alle ingezonden werkstukken zijn de volgende scholen als beste uit de bus gekomen: de Catamaran, de Blijvliet, Asch van Wijckschool, de Mozaïek en de Willem van Oranjeschool.

De winnende scholen zijn beloond met een feestelijke havenexcursie bij het EIC. Na de prijsuitreiking gingen zij op een leuke manier aan de slag met wetenschap en techniek. Zo ontdekten zij chemie tijdens proefjes in de laboratoriums van het EIC, genoten van een knallende show van Mad Science, leerden jongleren, en brachten een bezoek aan de Technobiel.

 Organisatie

Het programma Port Rangers wordt uitgevoerd door EIC en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf en Deltalinqs. Het EIC is het educatief informatiecentrum voor de Rotterdamse Haven en Industrie. Doel is om jongeren (van basisschool t/m hbo/wo) kennis te laten maken met de haven van Rotterdam. Hiervoor biedt het EIC een samenhangend programma aan dat bestaat uit: een interactieve tentoonstelling met simulatoren, verschillende doe-activiteiten, boeiende excursies naar bedrijven in het havengebied, lesmaterialen en gastlessen.

praward2