Eerste Port Rangers certificaat uitgereikt

04-09-2015

De eerste Port Ranger certificaten werden uitgereikt door de Wethouder Onderwijs (Rotterdam) Hugo de Jonge en Cees Jan Asselbergs (Deltalinqs).

 De leerlingen hebben op school hard gewerkt aan het havenlesprogramma Port Rangers, gericht op taal en wereldoriëntatie. Zo gaan zij goed voorbereid op excursie naar de haven. Als afronding van het programma maken zij een eindopdracht. Uit alle inzendingen zijn de volgende scholen als beste uit de bus gekomen: De Nicolaasschool, OBS de Blijvliet en Nieuwe Park Rozenburgschool. Afgelopen schooljaar  hebben ruim 3100 basisschoolleerlingen deelgenomen.

Als prijs kregen deze leerlingen een speciaal voor hen bedachte havenexcursie aangeboden. Er viel voor hen heel wat te beleven: varen naar Maasvlakte 2, schepen en zeehonden spotten. Als klap op de vuurpijl gingen de leerlingen in het EIC samen met Mad Science aan de slag met chemische proefjes en een stukje Rotterdamse cultuur met goochelen en jongleren door Double D Variety.

Het programma Port Rangers wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, ondernemersvereniging Deltalinqs en het Havenbedrijf Rotterdam en uitgevoerd door JINC en EIC