• Port Rangers

  Ontdek en beleef de Rotterdamse haven

 • Port Rangers

  Ontdek en beleef de Rotterdamse haven

 • Port Rangers

  Ontdek en beleef de Rotterdamse haven

Welkom bij Port Rangers

Shark image

Ontdek en beleef de Rotterdamse haven met basisschoolleerlingen uit de bovenbouw.  

Tijdens het havenprogramma Port Rangers maken de leerlingen op onderzoekende manier kennis met de veelzijdigheid van de Rotterdamse haven en bezoeken het havengebied.

Het lespakket sluit aan bij wereldoriëntatie en LOB. Tevens kunnen leerlingen hun woordenschat verruimen door moeilijke woorden in hun context te zien.

Ondernemersvereniging Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en aangesloten regiogemeenten maken de uitvoering ervan mogelijk. Voor basisscholen uit aangesloten regiogemeenten is deelname - inclusief busvervoer tijdens de havenexcursie - geheel kosteloos. 

Aanmeldformulier

Havenprogramma Port Rangers bestaat uit:

 1. Introductieles: De klas start op school met een introductieles. Hierdoor komen de kinderen goed voorbereid op excursie en wordt er meer leerrendement behaalt. 

 2. Havenexcursie: De leerlingen worden opgehaald op school en rijden met de bus naar EIC Mainport in Rozenburg. Hier beleven zij een leerzaam en leuk programma wat bestaat uit vier onderdelen: de tentoonstelling, een proefje in ons laboratorium en een buitenopdracht waar zij hun zintuigen zullen prikkelen. 

 3. Verwerkingsopdracht: Terug op school gaan de kinderen in groepjes aan de slag met een verwerkingsopdracht. De groepjes maken een korte presentatie over een haven beroep. Zo delen ze niet alleen hun kennis maar leren zij ook hun bevindingen te presenteren.