Bedrijven & organisatie

Bedrijven & organisatie
Port Rangers is een project over de haven van Rotterdam waar ruim 5.000 leerlingen per jaar aan deelnemen. Wij zoeken daarom naar havenprofessionals die het leuk vinden om als rolmodel - op vrijwillige basis - een havengastles op school te geven en/of op locatie bij het EIC in Rozenburg als gids groepjes leerlingen te begeleiden tijdens hun havenexcursie. De tijdsinvestering is slechts enkele uren op jaarbasis, het plezier en voldoening groot!   lees meer:

Gemeente Rotterdam, Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en de Europese Unie maken dit programma mogelijk. Uitvoering en projectvoering wordt verzorgd door het EIC. 

EIC site 
                  

  •  

 Samenwerkende bedrijven, organisaties en gastdocenten:

Cees Alderliesten, beleidsadviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt 

"De haven is belangrijk voor Rotterdam en de regio, maar veel jongeren hebben geen of weinig idee wat er in de haven gebeurt. Met Port Rangers kan ieder kind al tijdens de basisschool met de haven kennis maken."

www.deltalinqs.nl

 Gastdocent: Erik Rijke Inspecteur DHMR

“Ik vind het leuk om kinderen meer te vertellen over het “reilen en zeilen” in de Rotterdamse haven. Zij zien wel vaak boten, maar weten niet wat er allemaal nog meer te doen is.”

www.portofrotterdam.com

Gastdocent Edwin v.d. Poel: "Geweldig om kinderen te vertellen en enthousiast te maken voor de beste en grootste haven van Europa."

www.kotugsmit.eu

Gastdocent en Veiligheidsdeskundige Harry Oudt: : "Natuur en Techniek moeilijk?"

Door de leerlingen zelf proefjes te laten doen, worden moeilijke begrippen makkelijker te begrijpen.

www.exxonmobil.be/nl-be/company/locations/netherlands

Gastdocent Vincent van Diggelen: ""Hoe leuk is het om kinderen op deze jonge leeftijd al enthousiast te maken voor de haven. Zij zijn het die later Rotterdam verder op de kaart gaan zetten."

www.apmterminals.com

Gastdocente en jurist Rosalie Alkema-Boers:
"Trots op de haven van Rotterdam!"

 Bij Port Rangers ontdekken kinderen waarom wij dat zijn, maar ook welke mogelijkheden de haven ze allemaal biedt. Het is een leerzaam avontuur in onze belangrijke en spannende haven van Rotterdam.

www.dupiinsurancegroup.nl/about-us/

Paul Grootenboer en Joost de Kurver:"Is er natuur in de Rotterdamse haven? Jazeker, veel meer dan je zou verwachten! Ga jij mee op ontdekkingsreis?"

www.ark.eu

DB Schenker Logistics Netherlands: 

"Veel bedrijven beloven het, wij maken het waar!"

 

http://www.dbschenker.nl/log-nl-nl/start/

Gastdocente Renée Diepenbrock van Easycrew:  "Als leerling moet je de haven zeker gezien hebben!"

Vanuit ons vak weten we, dat wanneer er op jonge leeftijd enthousiasme is voor de haven, deze passie blijft. Door de diversiteit in banen bij gerenommeerde bedrijven is de haven een goede start van je carrière

www.easycrew.com

 

Voor het lesboekje "Hup naar de haven" klik hier