• Port Rangers havenprogramma basisscholen

  Ontdek en beleef de Rotterdamse haven

  Ontdek en beleef de Rotterdamse haven

 • Port Rangers havenprogramma basisscholen

  Ontdek en beleef de Rotterdamse haven

  Foto Rotterdamse haven

 • Port Rangers havenprogramma basisscholen

  Ontdek en beleef de Rotterdamse haven

  Foto Rotterdamse haven

Port Rangers havenprogramma basisscholen

Shark image

Voor leerlingen van de bovenbouw van de basisschool is het programma Port Rangers een uitgelezen kans om de Rotterdamse haven te ontdekken en te beleven. 

Tijdens het havenprogramma Port Rangers maken de leerlingen op onderzoekende manier kennis met de veelzijdigheid van de Rotterdamse haven en bezoeken het havengebied.

Het lespakket sluit aan bij wereldoriëntatie en LOB. Tevens kunnen leerlingen hun woordenschat verruimen door moeilijke woorden in hun context te zien.

Ondernemersvereniging Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en aangesloten regiogemeenten maken de uitvoering ervan mogelijk. Voor basisscholen uit aangesloten regiogemeenten is deelname - inclusief busvervoer tijdens de havenexcursie - geheel kosteloos. 

Aanmeldformulier

Havenprogramma Port Rangers bestaat uit:

 1. Introductieles: De klas start op school met een introductieles. Hierdoor komen de kinderen goed voorbereid op excursie en wordt er meer leerrendement behaalt. 

 2. Havenexcursie: De leerlingen worden opgehaald op school en rijden met de bus naar EIC Mainport in Rozenburg. Hier beleven zij een leerzaam en leuk programma wat bestaat uit vier onderdelen: de tentoonstelling, een proefje in ons laboratorium en een buitenopdracht waar zij hun zintuigen zullen prikkelen. 

 3. Verwerkingsopdracht: Terug op school gaan de kinderen in groepjes aan de slag met een verwerkingsopdracht. De groepjes maken een korte presentatie over een haven beroep. Zo delen ze niet alleen hun kennis maar leren zij ook hun bevindingen te presenteren.

Veel gestelde vragen

Is de bus inbegrepen? 
Ja, de bus is inbegrepen bij de excursie en is voor scholen gratis.

Is er pauze? 
Er is 15 minuten pauze, pauzehapje en drankje neem je zelf mee. 

Hoeveel leerlingen kunnen meedoen aan het Port Rangers programma?
Een schoolklas tegelijkertijd volgt het Port Rangers programma (ca. 30 leerlingen) met twee begeleiders vanuit school. Er kunnen max. 3 klassen tegelijkertijd op excursie.

Wie geeft de rondleiding?
We hebben havengidsen, vrijwilligers met professionele ervaring in de Rotterdamse haven. 

Is Port Rangers een losstaande organisatie? 
Port Rangers is het programma voor basisscholen van Educatief Informatie Centrum Rotterdam.

Hoe lang bestaat Port Rangers? 
Port Rangers wordt uitgevoerd sinds 2013 en wij verwelkomen met veel plezier al jaren leerlingen in ons Havencentrum.

Voor welke gemeenten is Port Rangers beschikbaar?
Rotterdam, Vlaardingen, Capelle a/d IJssel, Hellevoetsluis, Oostvoorne, Poortugaal, Rhoon, Spijkenisse, Barendrecht, Ridderkerk, Abbenbroek, Maassluis, Vlaardingen, Brielle, Zuidland, Schiedam.