Port Rangers voor thuis

Beste leerkracht,

De Port Rangers excursies naar de haven zijn nu eventjes niet mogelijk. Maar de haven kan wel naar de (thuis)klas komen met digitaal lesmateriaal en proefjes voor thuis!

Les - Natuur in de haven
Met Port Rangers maken leerlingen kennis met de haven. We proberen hen ook altijd in aanraking te brengen met beroepen. Kunnen dierenliefhebbers ook in de haven een baan vinden? Daar gaat de les over! Klik hier voor de thuisles met daarin een link naar een filmpje van een gastles en de verwijzing naar de Kinderkrant JONG010.  

Gastles - Natuur in de haven

Les - Beroepen in de haven
Met Port Rangers maken leerlingen kennis met de haven. We proberen hen ook altijd in aanraking te brengen met beroepen. Zeker nu LOB ook in het basisonderwijs steeds meer wordt verwerkt. Met deze rebus worden leerlingen uitgedaagd om na te denken over beroepen in de haven. Klik hier voor de lesbrief.

Les - Geheime boodschap (proefje)
Tover een boodschap op papier! Tijdens de havenexcursie gaan de kinderen altijd aan de slag met een proefje in ons laboratorium. Laat de leerlingen thuis een eigen laboratorium creëren met een simpel proefje waar je enkel melk, een wattenstaafje, wit vel en een strijkijzer voor nodig hebt (een volwassenen in de buurt is handig). Tijdens dit proefje gaan leerlingen aan de slag met geheimtaal.Ga aan de slag met chemie en schrijf een geheime boodschap op papier. Klik hier voor de omschrijving! 

Ons reguliere lesmateriaal is ook digitaal verkrijgbaar:

Klik hier voor de Digitale docenten handleiding Steurtocht
Klik hier voor het Digitale lesboek voor de leerling

Klik hier voor Hoe maak ik een windmolen
Klik hier voor de "Leidraad onderzoekend en ontwerpend leren"

Klik hier voor de Digitale docentenhandleiding Haven Taaltocht
Klik hier voor de kijkopdracht Haven Taaltocht 
Klik hier  voor de Digitale woordmuur
Klik hier voor het Digitale werkboekje met werkbladen
Klik hier voor Woorden, omschrijving en afbeeldingen Haven Taaltocht